Yüzde 75 hibe aldı, topraksız tarım serası kurdu: 2 bin 400 kök kapasitem var, kuraklık ve hastalık riski yok

Genç Çiftçi Yavuz, Sürdürülebilir Tarım İle Üretim Yapıyor

Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nden mezun olan Yavuz, topraksız tarım uygulamaları yapan bir firmada çalıştıktan sonra kendi işini kurma kararı aldı. Lalapaşa ilçesine bağlı Sinanköy köyünde arazi satın alan genç çiftçi, Edirne İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yüzde 75 hibe desteği alan Sera Kurulumu Projesi’nden faydalandı.

Sera kurulumunun ardından iç tesisatı kendisi yapan Yavuz, 300 metrekarelik kapalı alanda 3 bin metrekarelik bir sahanın üretimine denk gelecek kadar ürün yetiştiriyor. Katlı bir sistem kuran Yavuz, 300 metrekarelik seranın kapasitesini 2 bin 400 kök olarak belirterek, “Az kapasiteli seradan çok daha fazla ürün elde ediyorum. Su ve gübre israfını engelliyorum” dedi.

Topraksız tarımda üretim yapmanın avantajlarından bahseden Yavuz, “Hastalık riski, haşere ve sulama sorunlarıyla baş etmek topraklı tarıma göre daha kolay. Kapalı sistem üretim yapıyoruz, bu yüzden haşere sorunu neredeyse hiç yaşanmıyor. Geri dönüşümlü su kullanarak su tasarrufu sağlıyoruz. Ayrıca hasat süremiz oldukça kısa” diye konuştu.

Genç çiftçi Yavuz’un sürdürülebilir tarım yöntemleriyle elde ettiği başarı, bölgedeki diğer çiftçilere de örnek olmaya devam ediyor. (ANADOLU AJANSI)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir