Güllaç tarifi; Güllaç nasıl yapılır? Güllaç yapmak için püf noktalar: En kolay güllaç tarifleri

Ramazan ayının gelmesiyle güllaçlar marketler ve pastane raflarında yerini almaya başladı. Güllaç, hafif ve hazmı kolay olması nedeniyle Ramazan ayında mutfakların vazgeçilmezlerinden biri. Vatandaşlar evde yapmak için güllaç tariflerini aramaya başladı. İşte en kolay güllaç tarifleri…

Güllaç nasıl yapılır? Güllaç tarifi

İlk yapıldığı dönemde sütle birlikte gül suyu da kullanıldığı için ‘güllü aş’ olarak adlandırılan tatlının adı zamanla ‘güllaç’a dönüştü. İşte güllaç tarifi…

>> 1 paket güllaç
>> 1,5 litre süt
>> 2 su bardağı şeker
>> İç malzemesi için ceviz veya fındık
>> İsteğe göre 2 yemek kaşığı gül suyu

Üzeri için:

Toz Antep fıstığı veya ceviz

Yapılışı:

Güllaç yapmak için öncelikle süt ve şekeri tencereye alarak ısıtın. İsteğe göre içerisine gül suyu ekleyin. Daha sonra sütü oda sıcaklığında ılımaya bırakın. Güllaç yaprağının parlak kısmı üste gelecek şekilde ilkini derince bir tepsiye koyun. Üzerine her yanı ıslanacak şekilde süt dökün.
Altı güllaç yaprağı için aynı işlemi tekrarlayın. Son katı da ıslattıktan sonra bu kata isteğinize göre ceviz, fındık veya toz antep fıstığı serpin. Üzerine diğer güllaç yapraklarını aynı şekilde ıslatarak serin.
Hazırladığınız güllacı en az 2 saat kadar buzdolabında muhafaza edin.

Daha sonra ise üzerine istediğiniz süsü ekleyip servis edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir